Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Πρόγραμμα «Πολιτισμός Μνήμης: Πύργοι- Μεσόβουνο»

Πρόγραμμα «Πολιτισμός Μνήμης: Πύργοι- Μεσόβουνο»

Μέσω αυτού σκοπεύουμε:

  • Να αναζητήσουμε τα ιστορικά στοιχεία των δύο χωριών, (την ιστορία των χωριών πριν από τον πόλεμο, την καταστροφή τους από τους ΝΑΖΙ, τα χωριά μετά τον πόλεμο), αλλά και την ιστορία που οδήγησε στο φαινόμενο του Ναζισμού.
  • Να αναδείξουμε τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των δύο χωριών, της πόλης της Πτολεμαΐδας και της χώρας μας γενικότερα, τα οποία και θα παρουσιάσουμε στους γερμανούς μαθητές κατά την εκπαιδευτική ανταλλαγή που θα γίνει μεταξύ των σχολείων.

Αποβλέπουμε να γνωριστούν οι μαθητές μεταξύ τους, να συνεργαστούν, να μάθουν την ιστορία τους και μέσα από το πρόγραμμα αυτό, που εκτός από Πολιτιστικό είναι πρόγραμμα Μνήμης και Ιστορίας, να οδηγηθούν στην συναδέλφωση.

Αποβλέπουμε μέσα από τη γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού των δύο λαών, να διαμορφωθούν ελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες, οι μαθητές μας, οι οποίοι γνωρίζοντας τα εγκλήματα του Ναζισμού δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθούν παρόμοια ποτέ στο μέλλον.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός Βαλαβάνη Αντωνία και συμμετέχουν 12 μαθητές, 4 από κάθε Γενικό Λύκειο της πόλης (1ο, 2ο, και 3ο). Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 5-6 χρόνια