Άσκηση ? Διατροφή κ? Σύγχρονες Ασθένειες

6025221

Σ το πλαίσιο του Νέου Λυκείου κλιθήκαμε ν? ασχοληθούμε με ένα αντικείμενο μάθησης που έχει τη μορφή μιας ερευνητικής εργασίας. Η ομάδα επέλεξε ένα θέμα που καθημερινά απασχολεί όλο και μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα αποφασίσαμε ν? ασχοληθούμε με τη «Άσκηση ? Διατροφή κ? Σύγχρονες Ασθένειες.»

Ο λόγος που επιλέξαμε το θέμα αυτό είναι πως η υγεία η οποία συνδέεται άμεσα με την ίδια τη ζωή του ανθρώπου, είναι το πολυτιμότερο αγαθό γι? αυτόν και επηρεάζεται άμεσα από τα επιμέρους θέματα της έρευνας μας δηλαδή τόσο τη Διατροφή όσο την Άσκηση αλλά ακόμη περισσότερο και από κάποιες Σύγχρονες Ασθένειες που πλήττουν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού μας όπως για παράδειγμα τη Χοληστερόλη, το Σακχαρώδη Διαβήτη, τα Καρδιακά προβλήματα, την Παχυσαρκία, τη Νευρική Ανορεξία κ.ά.

   Για τούτο και η συστηματική καταπολέμηση των νόσων και η ανακούφισης του ανθρώπου απ? αυτές δεν εκφράζεται, στις πολιτισμένες κοινωνίες , απλώς ως ενστικτώδης ανάγκη επιβίωσης, αλλά ως ανθρωπιστικό αίτημα.
Στο σημείο αυτό θα παραθέσουμε κάποια στοιχεία αλλά και διαπιστώσεις που προέκυψαν από την έρευνα μας σχετικά με το θέμα μας.

   Συνδεθείτε στο Ιστότοπο μας για να δείτε την εργασία μας .